"Sanatatea este ca banii, niciodata nu vom avea o adevarata ideea de valoarea sa pana cand o vom pierde.” - Josh Billings
Scoate Afara Tot ce Nu Are Ce Cauta
in Corpul Tau... Detoxifierea nu este un moft...
Este o necesitate!!!
Corpul hranit corect si sanatos elimina in mod natural toxinele prin plamini, piele, rinichi si intestinul gros.
- din nefericire, cu timpul, ca urmare a bolilor, sanatatii precare, obiceiurilor gresite alimentare si a altor factori, depuratia organismului incetineste si toxinele se acumuleaza.
Gandeste-te putin:
Iti Sunt Cunoscute Aceste Simptome: depuneri pe limba, miros neplacut din gura, dureri de cap, ameteli, apatie, somnolenta, oboseala, scaderea energiei, iritabilitate, tensiune ridicata, digestie proasta, balonari, probleme abdominale?
Sunt semnele acumularii de toxine si “dysbiozis”. Din cauza alimentatiei gresite, mancarii bogate in amidon, preparate excesiv, cu multe proteine (carne, salam, parizer, oua, lapte) pe intestinul gros ramane o pelicula de fecale – “zgura”. Ea se pietrifica. Totodata in intestin au loc procese de putrefactie si fermentatie.Lucrul intestinului gros influenteaza multe organe.
Colonul este organul cheie al sistemului digestiv in depuratia organismului. Colonul mai are si un rol important in absorbtia fluidelor, electrolitilor si vitaminelor esentiale. Cand functiile lui se deregleaza sau se incetinesc, se reduce nu numai capacitatea lui de a elimina rezidurile, dar se reprima si mediul normal de bacterii.
Otravirea cu toxine intestinale este obstacolul esential spre longevitate. Spre 40 de ani intestinul este pietrificat din cauza fecalelor, se intinde, apasa pe organele adiacente (ficat, vezica biliara e.t.c.). Chirurgii declara ca 70% din intestinele taiate au depuneri pietrificate cu mase fecale, paraziti si mucegai. Sunt ca un horn de soba ce necesita curatire totala. Este greu sa ramai sanatos, daca intestinul gros este acoperit cu "zgura". Aceasta "zgura"se depune chiar si la oamenii care nu sufera de constipatii.
Intoxicarea sistematica a organismului provoaca o deficienta de absorbtie la nivelul celulelor, ceea ce determina anemierea. Pe termen lung, persoana poate acumula sau pierde in greutate.
Pierderea unor kilograme inestetice, ameliorarea celulitei, eliminarea senzatiei de balonare si imbunatatirea aspectului pielii sunt doar cateva beneficii pe care le aduce acest program de detoxifiere. Sustinatorii acestei program spun ca organismul nostru este expus unei absorbtii continue de toxine care provin din: poluare, fum de tigara, pesticide, aditivi alimentari, alcool, cofeina sau alimentatie necorespunzatoare.
Pe masura ce aceste toxine se depun in rezerve, apar o serie de probleme de sanatate cum ar fi: supraponderalitate, celulita, migrene, oboseala, balonare, imunitate scazuta, apetit sexual scazut, infertilitate, chisturi ovariene, alergii, depresie, constipatie, durere si stare generala de disconfort.
Procesul de detoxifiere ajuta la eliminarea acestor substante nocive din organism, iar rezultatul consta in imbunatatirea tonusului general, in pierderea kilogramelor nedorite si in recuperarea mai rapida din eventualele afectiuni existente. Vindecarea reala se obtine numai daca a fost inlaturata cauza bolii, apoi natura va lucra in favoarea stabilizarii definitive a starii de sanatate.
Hiperaciditatea
Sangele nostru este compus, in mod normal din 20% acizi si 80% substante alcaline sau baze. Daca mancarea noastra este de asa natura incat mareste cantitatea de acizi din sange, toate organele de excretie, in special rinichii nu mai sunt in stare sa faca fata onorabil proceselor de eliminare a tot ceea ce este rau pentru organism. Instalarea unei hiperaciditati constante sanguine genereaza numeroase boli.
Acidul uric reprezinta cea mai mare parte din surplusul de acizi. Acestui surplus i se adauga si alte substante straine de constitutia normala a organismului cum este sarea de bucatarie, diverse toxine, otravuri, s.a. Toate acestea se depoziteaza 'ilegal' in organism, formeaza reziduuri, calcifieaza tesuturi, acopera cu grasimi peretii arterelor sau alte organe, unii acizi se depun sub forma de cristale in articulatii sau muschi.
Intreaga Activitate Fiziologica Normala A Tuturor Organelor Este Astfel Ingreunata, detoxifierea devenind obligatorie daca vrem sa ne mentinem corpul intr-o buna stare de functionare.
Astfel nu este de mirare ca apar durerile articulare, ca se instaleaza ateroscleroza, ca rinicii nu mai functioneaza normal, ca ranile nu se vindeca, ca apar calculii biliari sau renali, ca se formeaza tumori, ca oboseala si durerile de cap devin niste 'oaspeti nepoftiti dar permanenti'.
Una din cele mai mari consecinte ale hiperaciditatii este lipsa calciului, deoarece el trebuie folosit pentru neutralizarea surplusului de acizi si este astfel sustras din oase, dinti, etc. Astfel apar ca urmare afectiuni dentare, sciatica, suferinte la nivelul coloanei vertebrale, se produc cu usurinta fracturi, etc.
Stim ca hrana pe care o mancam ajunge in celulele corpului datorita arderilor produse in timpul metabolismului. Din intregul proces chimic rezulta acizi si baze, a caror cantitate trebuie sa corespunda pe cat posibil procentajului normal existent in sange, astfel incat sa nu apara un dezechilibru in reactia acido-bazica din sange.
Din unele alimente rezulta, dupa metabolism, numai acizi, din altele numai baze, iar altele se transforma in ambele categorii de substante. De aceea este foarte important sa stim exact, ce rezulta din fiecare aliment, ca sa ne putem ghida in stabilirea regimului.
Ca alimente care dau 100% acizi se socotesc: carnea, grasimea animala, grasimea vegetala, painea alba, intermediara, cozonacul, rahatul, zaharul rafinat, sarea de bucatarie, toate dulciurile preparate din zahar, ciocolata.
Cele care se transforma 100% in baze sunt toate soiurile de zarzavaturi, toate verdeturile, ceapa, cartofii, taratele de grau, germenii de grau.
Toate celelalte alimente oscileaza intre cele doua tipuri de componente, iar laptele, deoarece corespunde procentajului existent in sange, este socotit neutru.
Un Corp Mai Curat Pe Interior
... Incepe Astazi!
Curele si dietele de detoxifiere presupun eliminarea alimentelor care sunt greu digerabile, eliminarea alcoolului, a cafelei si a bauturilor carbogazoase. Nici carnea si lactatele bogate in grasimi nu au ce cauta in alimentatia de pe perioada dietei.
Dieta de detoxifiere mai are o serie de beneficii: normalizeaza presiunea sangelui si nivelul colesterolului, curata arterele si aspectul dermal, da energie si vitalite sexuala, digestie usoara, memorie buna si capacitate de concentrare crescuta.
Alimentatia ta sa cuprinda, pe cat posibil, alimente organice: fructe proaspete, legume, oleaginoase, cereale integrale, peste, oua si carne slaba de pasare. Sucurile proaspete, dar diluate cu apa, si ceaiurile detoxifiante (de urzici, cozi de cirese etc.) trebuie si ele incluse in meniul tau zilnic.
Dieta pentru aceasta perioada poate fi impartita astfel: 30% din calorii sa provina din legume si fructe crude, 10% din cereale integrale (mei, secara, orez brun, etc.), 30% din proteine (pui, curcan, peste, oua), 30% din grasimi - esentiale (ulei de in, peste de rau) si monosaturate (ulei de masline).
Bineinteles, exista cateva “super alimente” ale caror beneficii le fac obligatorii pentru orice program de detoxifiere: afine, morcovi, broccoli, ceapa, usturoi, alune de padure, spanac, pepene rosu, avocado, somon. Iar principala regula pentru ca detoxifierea sa fie o reusita este sa bei apa.
Multa apa, 2 litri pe zi, dar care, mare atentie, sa nu fie consumata rece, ci la temperatura camerei – este mai eficienta pentru procesul de eliminare a toxinelor. In fiecare dimineata, vei bea pe stomacul gol o cana de apa calda in care ai stors o lamaie – e excelenta pentru detoxifiere! Complet interzise: cafea, alcool, tigari si, bineinteles, toate alimentele procesate, grase, cu zahar etc.
Pe langa regulile destul de dure ale dietei sunt si cateva aspecte ale acestui proces care se pot dovedi mai placute. E vorba de terapiile corporale de detoxifiere – talasoterapia, sauna, reflexologie, hidroterapie … Un alt obicei pe care trebuie sa il adopti este cel de brushing, adica periere corporala.
E un ritual pentru fiecare seara, inainte de baie sau dus, si implica perierea uscata a intregului corp, incepand cu talpile picioarelor si pana la ceafa si brate. Efectul este de stimulare a sistemului limfatic si incurajare a eliminarii toxinelor. Apoi, trebuie urmat de o baie la care adaugi ulei de rozmarin.
Esti Intr-una Dintre Situatiile De Mai Jos? Organimul tau are deja un nivel de intoxicare notabil si are nevoie de ajutor!
1.Fumezi sau esti fumator pasiv? Ai nevoie de o metoda de a-ti purifica plamanii dar si ficatul.
2.Traiesti intr-un oras cu mai mult de 5000 locuitori? Esti expus la poluarea cu microparticule. Ultimele statistici arata ca mortalitatea provocata de poluare in marile orase este de patru ori mai mare decat SIDA.
3.Consumi medicamente? Fiind elemente de sinteza (subtante chimice) provoaca o intoxicare puternica si aceste substante se vor acumula in diverse organe: rinichi, ficat, stomac, plamani.
4.Mananci alimente cumparate de la alimentara sau de la supermarket? Statisticile indica ca 85% din aceste produse sunt modificate genetic si contin multi conservanti daunatori sanatatii, E-uri. Pentru a contrabalansa acest efect ai nevoie de programe naturale de detoxifiere, cel putin de 3-4 ori pe an.
ANTIOXIDANTII
Ce au in comun impuritatile toxice, fumul de tigara, exercitiile fizice si raceala?
Aparent nimic. Si totusi toate forteaza sistemul de aparare al organismului, toate creeaza necesitatea de anumite elemente nutritive cheie pentru a ne proteja sanatatea.
Din momentul revolutiei industriale, aproximativ de 150 de ani, reziduurile toxice curg suvoi in mediul nostru inconjurator cu o cadenta din ce in ce mai accelerata. Zilnic suntem supusi actiunii acestor poluanti.Multora aceasta actiune deja le-a distrus sanatatea, organismul majoritatii oamenilor este afectat la nivel celular.
Recent s-a descoperit ca un sir de substante toxice actioneaza nociv in mod indirect, producand substante biochimice numite “radicali liberi”. Radicalii liberi aparuti in organism actioneaza nociv din doua motive. In primul rand sunt foarte activi in plan biochimic. Au tendinta sa atace si sa distruga membranele celulare, astfel lezand, iar cate odata chiar omorand celula.
In al doilea rand radicalii liberi nu ataca o singura data. Nu se opresc. Au o proprietate unica de a se reproduce din nou si din nou pana nu devasteaza complet membrana celulara. Daca nu am fi avut un sistem special de rezistenta la radicali liberi, introducerea chiar si a unei cantitati neinsemnate de aceste materii toxice, ar fi fost fatala, pentru ca ele pur si simplu trec de la celula la celula, distrugandu-le stratul superficial, pana cand toate devin incapabile de munca.
Un exemplu obisnuit este aerul poluat cu smog, fum, praf industrial, gaze de esapament. Acest aer inspirat creeaza radicali liberi activi in organismele vii. Scade considerabil lucrul plamanilor, mai ales la batrani. Fumul de tigara, prezenta caruia o putem controla, dauneaza plamanilor la fel ca si smogul. La fel, acesta declanseaza producerea radicalilor liberi in organism. Efectul sensibilitatii la raceala, boli virale etc., este si acesta rezultatul producerii radicalilor liberi.
Ce-ar Fi Daca Am Putea Trai O Viata Complet Libera De Poluanti Toxici?
Ce-ar fi daca am putea evita toti virusii si toate sursele de infectii? Am putea in sfarsit sa ne eliberam de acesti mici agresanti radicali liberi? Buna idee, dar raspunsul este descurajator. Nu este posibil. Chiar organismul insusi produce partea sa de radicali liberi in procesul de functionare.
Practic toate procesele metabolice, mai ales cele implicate in producerea de energie produc o cantitate de radicali liberi in calitate de reziduuri. Acest lucru se intampla pentru ca mecanismele generatoare de energie ale organismului depind de utilizarea minunatei molecule datatoare de viata – oxigenul. Organismul practic “arde” anumiti nutrienti pentru generarea energiei analog cu arderea benzinei intr-un automobil.
Procesul de transformare a carburantului in energie prin legarea chimica a oxigenului se numeste “oxidare”. Chiar si organismul nostru nu-si arde sau (oxideaza) complet combustibilul.Unele produse nocive de oxidare partiala a hranei cu scop energetic sunt radicalii liberi – echivalentii smogului in organism. Radicalii liberi generati in interiorul organismului dauneaza la fel, ca si cei declansati de mediul poluat, membranei celulare.
Din fericire organismul are un sistem demn de laude pentru a minimaliza prejudiciile aduse de poluantii toxici, de procesul vital de oxidare, de infectii si substante otravitoare. Aceasta protectie este o parte a sistemului imunitar ce anihileaza atacul virusurilor si a altor agresiuni.
O parte speciala a protectiei de radicali liberi si reziduurile oxidarii e asigurata de actiunea sinergica a unor elemente nutritive si enzime specifice. Aceste substante se numesc antioxidanti.
Antioxidantii sunt compusi naturali ce au posibilitatea de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi, adica de a neutraliza moleculele de oxigen instabile, ajutand corpul sa nu-si distruga celulele.
Antioxidantii au o serie de beneficii asupra organismului. Ei impiedica distrugerea celulelor de catre moleculele de radicali liberi, imbunatatesc imunitatea si impiedica procesele de imbatranire, aparitia timpurie a ridurilor. Din pacate nu avem timp zilnic sa mancam cantitatea necesara de alimente bogate in antioxidanti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu